Joomla project supported by everest poker review.

Other languages / Magyar

 

 

Magyar

 

Hivatalos üzenet

a Tánc Világnapjával kapcsolatban

Hivatalos üzenet

a Tánc Világnapjával kapcsolatban

2017. április 29 

 Idén a CID Nemzetközi Tánc Tanács egyesíti erőit a WFP Világélelmezési Programmal abból a célból, hogy megalkossa a „Tánc az éhezés felszámolásáért” elnevezésű programot, amelynek középpontjában a tánccal és oktatással népszerűsített egészséges táplálkozás áll. A WFP 80 millió ember számára kínál meleg ételt a világ 80 országában: wfp.org


Az egészséges táplálkozás és a tánc kiegészítik egymást az egészséges életmód kialakítása érdekében. Szeretnénk előtérbe helyezni az étkezés biztonságának és az éhezés felszámolásának kérdését minden országban.

Az iskolák kisebb táncprodukciókat állítanak össze a gyerekek részére, amelyeken keresztül tudatosítják a táplálkozás biztonságának, valamint az egészséges életmód fenntartásának fontosságát. Fiatal táncosoknak lehetőségük nyílik képezni magukat, és 150 táncóra teljesítését követően tanúsítványt szerezni.

A résztvevő iskolák olyan koreográfiákat dolgoznak ki, amelyek tematikája a táplálkozás biztonsága és az éhezés felszámolása. A koreográfiák a Tánc Világnapja (április 29.), illetve az Élelmezés Világnapja (október 16.) rendezvénysorozatok alkalmából kerülnek bemutatásra. A WPF, a CID és az UNESCO közös kampányt indítanak a sajtón keresztül, valamint egy párizsi rendezvény keretében.

A kezdeményezés célja az élelmezésbiztonság, valamint az egészséges táplálkozásra nevelés fontosságára való figyelemfelhívás, illetve ezen és a táncon keresztül az éhezés felszámolása.

 

Alkis Raftis
a Nemzetközi Tánc Tanács elnöke
CID, UNESCO, Párizs

 

 

 

 

 

 

Dance Day        يوم الرقص       Journée de la Danse       舞蹈日       Día de la Danza       День Танца 

a program of the International Dance Council CID at UNESCO
the official organization for Dance world wide
www.cid-portal.org    www.cid-world.org

Friday the 23rd. Design by JoomlaTemplateMaker.