Joomla project supported by everest poker review.
ΕλληνικάΙδέες για την Ημέρα του Χορού
 
 
 
Ιδέες για την Ημέρα του Χορού
 
 
Η Ημέρα του Χορού γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο την 29η Απριλίου. Καθιερώθηκε το 1982 και συντονίζεται από το CID. Αφοράόλεςτιςμορφέςχορού.
 
Πέρα από το κείμενο για τις προετοιμασίες και το επίσημο μήνυμα, παρακάτω δίνονται μερικές ιδέες για το τι μπορεί να κάνει κανείς εκείνη τη ιδιαίτερη μέρα, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα πάνω στον πλανήτη χορεύουν, βλέπουν χορό ή σκέφτονται χορό.
 
1. Παραστάσεις
 
Κάντε μια παράσταση, κατά προτίμηση διαφορετική από αυτές που έχετε παρουσιάσει μέχρι τώρα. Αλλάξτε το περιεχόμενο της παράστασης, ή τον χώρο όπου εμφανίζεστε, ή τον τρόπο που την προβάλετε, ή τα πρόσωπα που την παρακολουθούν.
 
2. Μαθήματα
 
Διδάξτε με έναν διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα: μαθήματα χωρίς διακοπή, με ελεύθερη είσοδο, με άλλους μαθητές (πολύ νέους, πολύ ηλικιωμένους, με ειδικές ανάγκες, περαστικούς κλπ.), σε κάποιο νέο χώρο (νηπιαγωγείο, σουπερμάρκετ, εργοστάσιο, φυλακή, νοσοκομείο, πλοίο, στρατώνα κ.ά).
 
3. Ομιλίες
 
Εξηγήστε το χορό - ο κόσμος είναι μαθημένος να βλέπει χορό ή να χορεύει, αλλά πολύ σπάνια σκέφτεται για το χορό. Μιλήστε τους γι αυτόν ή καλέστε ομιλητές από διάφορους γνωστικούς χώρους (ιστορικούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους, ζωγράφους, μουσικούς, πολιτικούς, ιερωμένους κ.ά.)
 
4. Εκθέσεις
 
Μπορείτεναεκθέσετεμιασυλλογήφορεσιών, φωτογραφιών, αντικειμένων, ταχυδρομικώνκαρτών, γραμματοσήμων, αφισών, βιβλίωνκ.α.)
 
5. Αρθρα
 
Γράψτε ένα άρθρο και στείλτε το για δημοσίευση σε περιοδικό ή εφημερίδα. Ζητήστε από έναν δημοσιογράφο να γράψει ένα άρθρο μαζί σας, παρουσιάζοντας τη δουλειά και τις ιδέες σας.  
 
6. Προγράμματα
 
Συμμετέχετε στην παραγωγή ενός ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού προγράμματος.
 
7. Παρελάσεις
 
Οι παρελάσεις είναι πολύ δημοφιλείς και προσελκύουν πλήθη θεατών. Υπάρχουν τρία είδη: α) Οι ομάδες προχωρούν λίγο ή πολύ συνεχώς, χορεύοντας. β) Χορεύουν λίγο, προχωρούν όλοι συγχρόνως, χορεύουν ξανά, γ) Χορεύουν πάνω σε πλατφόρμες που τις τραβούν αυτοκίνητα.
 
8. Διακοσμήσεις
 
Δημόσιοι χώροι διακοσμούνται με θέμα το χορό. Ιδιωτικοί χώροι επίσης, όπως βιτρίνες καταστημάτων - μπορείτε να ζητήσετε από τους καταστηματάρχες να πάρουν μέρος σε ένα διαγωνισμό για την καλύτερη διακόσμηση.
 
 
Δρ. Αλκης Ράφτης
 
Πρόεδρος του CID
 
 
 
line-pattern
 
 
 
 
 
 
 

Dance Day        يوم الرقص       Journée de la Danse       舞蹈日       Día de la Danza       День Танца 

a program of the International Dance Council CID at UNESCO
the official organization for Dance world wide
www.cid-portal.org    www.cid-world.org

Thursday the 18th. Design by JoomlaTemplateMaker.